50% sleva na cestovko TravelCare Chci slevu!
ikona x

Bibione! Italská jednička pro rodinnou dovolenou

4.7.2024

Na plážích v Bibione jste z Prahy za necelých 9 hodin. Široké písečné pláže, mírný přístup do moře, skvělá italská kuchyně i kilometry rovinatých cyklostezek a dětská hřiště. Bibione rok od roku ladí svou nabídku a služby, aby nabídlo vše pro rodinnou dovolenou v co nejkompaktnějším balíčku. A ono se daří! Proč letos místo Chorvatska zvážit “italský Jadran”?

Bibione je populární italské přímořské letovisko nedaleko Benátek. Město má kolem 3 tisíc obyvatel, což se ale během léta vystoupá až na stonásobek. Letní počasí v Bibione je suché a horké. Teploty se pohybují mezi 28 °C až 29 °C a moře má velkorysých 25 °C. Každých pár dní se v noci prožene bouřka. Zdejší pláž je široká, písčitá a dlouhá 8 kilometrů. Noční život je v Bibione bohatý a na své si přijdou i rodiny s dětmi. Bibione je dobrá lokalita pro výlety na kole, autem i lodí. Tak vzhůru na dovolenou do Bibione! 

 

Máme pro Vás 30% slevu na

novinku AutoCare 3.0 s kódem AC30.

 

Cesta do Bibione

Do Bibione se můžete vypravit autem, autobusem nebo letecky – s přistáním na letišti v Benátkách. S ohledem na to, že většina českých rodin preferuje na Jadran cestu vlastním vozem, pojďme se podívat na trasu. Z Prahy jste v Bibione za necelých 9 hodin. Nejkratší cesta je od hraničního přechodu Dolního Dvořiště směrem na Linz, Salzburg, Villach, Tarvisio, Udine a následně dálniční sjezd Latisana a Bibione. 

 

 

Chcete jet s přestávkou? Pokud nechcete uhnout z trasy, nabízí se Salzburg nebo krásné severoitalské město Udine, které je ale už poměrně blízko cíli. Před Salzburgem budete projíždět kolem největších jezer Solné komory, které nabízí více než plnohodnotný výlet s množstvím ubytovacích kapacit pro přespání na jednu noc. 

 

Co přibalit na cestu? 

Itálie je v EU, platí se zde eurem a pro cestu vám postačí občanský průkaz. V Itálii budete ošetřeni za stejných podmínek jako zdejší občané, neznamená to však vždy zdarma. Nezapomínejte na své cestovní pojištění. Případný prevoz zpět do ČR si vždy platíte sami a cestovní pojištění s dostatečným krytím je nezbytnost. Z naší zkušenosti vás s pojistným plněním 100 milionů nemůže opravdu překvapit vůbec nic. 

Chystáte se letos na více dovolených vlastním autem? Zkontrolujte si u svého povinného ručení, jaký je rozsah poskytovaných asistenčních služeb. Pokud součástí není dostatečná částka pro repatriaci vozu, zvažte zda si za asistenční službu pro své auto nepřiplatit. Právě repatriace vozu je totiž obvykle nejnákladnější položkou, pokud dojde k nehodě či zásadnějšímu defektu, který nelze vyřešit na místě.  

 

Pláže? Pláže! 

Pokud jste zvyklí na chorvatské pláže, čeká vás velké překvapení. Zdejší pláže jsou písčité, velmi široké a velmi organizované. Systém “hodím ručník na zem a jdu do vody” je možný jen někde. Pláže mívají části zdarma a části placené. Pět metrů mezi mořem a posledním lehátkem je ze zákona volně přístupných. Některé hotely mají soukromé úseky, jiné nabízí v ceně ubytování přístup do některé z placených zón. Dokonce jsou tu sektory pro kuřáky a dokonce speciální pláže, kam je možný přístup se psy, v Bibione je to vyhlášená pláž Spiaggia di Pluto

 

 

Na plážích v Bibione je také dostupná wi-fi, buď v základní formě zdarma, nebo spolehlivěji díky předplacené kartě, kterou zakoupíte u některého stánku na pláži nebo v tabáku (cca 15 eur týdně, které rádi svým teenagerům zaplatíte a budete mít svatý klid). Pláže jsou velmi čisté a neustále se průběžně uklízí, pláže v Bibione pravidelně za svou čistotu získávají ocenění Modrá vlajka. Najdete tu také řadu stánků s občerstvením, restaurací i diskoték. I v po setmění je hlavní pláž Bibione velmi rušná a živá. Přístup do vody je velmi pozvolný a pro děti ideální. Voda bývá zkalená vlivem písčitého dna a viditelnost na šnorchlování se zlepšuje, když odplavete dostatečně daleko od břehu. Chorvatská skaliska ale v tomto směru nabízí zajímavější podívanou. 

 

Ubytování v Bibione

Bibione se dělí do několika částí, celkově je to ale rušné letovisko a pokud toužíte po klidné rodinné dovolené, hledejte ubytování ve čtvrti Pineda. Většina hotelů je v části Spiaggia a pak jsou tu ještě části Lido del Sole a Lido dei Pini (kde se nachází známý maják). Ubytování tu nabízí hotely i rezidence plné apartmánů. V Bibione se dají najít mezi hotely poklady – třeba dvouhvězdičkové levné hotely, které však mají nejvyšší hodnocení návštěvníků. Mezi neopomentutelné možnosti patří i kempy. V Pinedě, nejklidnější a nejzelenější části Bibione, najdete hned několik dobře vybavených rodinných kempů. 

 

Aktivity v Bibione a bezprostředním okolí

Přímo v Bibione lze dělat více věcí, než se “jen” válet na pláži. Můžete se věnovat třeba vodním sportům! Bibione je vyhlášeným centrem windsurfingu a můžete si zde půjčit i různé druhy vodních vozítek a lodiček. V Bibione najdete lunapark, v sousedním Lignanu i Caorle jsou aquaparky. V Lignanu najdete i dětský zábavní park a mezi Lignanem a Bibione jezdí pravidelný přívoz. Podél pobřeží jsou cyklostezky vhodné pro jogging, brusle, kola, kočárky i odrážedla. V sousedním Caorle jsou také cyklostezky i stezky pro pěší turistiku kolem lagun s replikou původních rákosových rybářských chýší, což je moc hezký výlet zejména na kolech. 

 

Máme pro Vás 30% slevu na

novinku AutoCare 3.0 s kódem AC30.

 

O sousedním Caorle pro vás máme samostatný článek. Objevte toto klidnější letovisko s benátskou atmosférou

Výlety z Bibione

Z Bibione lze podniknout řadu výletů lodí. Podívat se můžete do Benátek, Terstu, Caorle, nebo jen tak plout po některé z četných lagun. Jste ve vinařské oblasti a výlety lodí mohou být také degustační, nebo s obědem! Pokud se vydáte lodí až do Benátek, stihnete navštívit jen některý z menších ostrovů, ale to je koneckonců pro děti tak akorát únosné. Pokud se do Benátek vypravíte autem, čeká vás výzva ohledně parkování (o tom najdete více ve článku o Caorle). Mezi další zajímavá města v přívětivém dojezdu lze určitě označit Treviso a menší malebné Portogruaro. Za hodinku a půl to ale zvládnete i do Padovy a je jen otázkou, jak trpělivé jsou vaše děti v autě a v horkých letních dnech ve městě.