50% sleva na cestovko TravelCare Chci slevu!
ikona x

Organizační změny v Europ Assistance

24.6.2024

S potěšením oznamujeme, že na pozici generálního ředitele Europ Assistance pro Českou a Slovenskou republiku přechází Martin Kožár. V Europ Assistance dosud působil jako ředitel úseku produktů a pojistné matematiky a Chief Insurance Officer zodpovědný za řízení pojistných rizik. Ve funkci vystřídá dosavadního ředitele Daniela Martínka, který byl jmenován regionálním CEO pro východní Evropu. Nově vzniklý region řízený z Prahy zahrnuje Polsko, Českou a Slovenskou republiku, Maďarsko, Slovinsko, Chorvatsko a Srbsko, aktuálně jeho roční obrat přesahuje 4 miliardy korun a zaměstnává více než 700 pracovníků.

 

Europ Assistance úspěšně prosperuje díky své schopnosti flexibilně reagovat na potřeby svých firemních zákazníků s rostoucím důrazem na digitalizaci asistencí, vysokou míru provozní efektivity, a tím vysokou kvalitu služeb. Tuto osvědčenou strategii chci dále rozvíjet, abychom zůstali první volbou pro Vás a Vaše zákazníky jak v České republice, na Slovensku, tak i v celém regionu. Budu klást důraz na to, abyste se na nás mohli kdykoliv spolehnout, zvlášť v kritických životních situacích“ uvedl Martin Kožár s odkazem na firemní motto „You live, We Care“.

Před nástupem do skupiny Europ Assistance v roce 2021 působil Martin Kožár jako manažer mezinárodní poradenské společnosti Ernst&Young. Svou kariéru zahájil ve společnosti PwC jako konzultant.

V pojišťovnictví není žádnou výjimkou, když je produktový ředitel a povoláním pojistný matematik, jmenován generálním ředitelem. Ne všichni se však těší takové důvěře obchodních partnerů jako právě Martin. Jeho mimořádný talent rozvíjet pozitivní obchodní i mezilidské vztahy budou určitě hrát klíčovou roli v budoucím úspěšném rozvoji společnosti. Europ Assistance v Čechách a na Slovensku budou v dobrých rukou.“ dodává Daniel Martínek.

 

O EUROP ASSISTANCE

Europ Assistance Group je součástí skupiny Generali a v současnosti zajišťuje služby ve 200 zemích světa s 8 000 zaměstnanci, 400 lékaři a sítí 41 poboček skupiny. Skupina Europ Assistance zajistí ročně více než 10 milionů asistenčních intervencí a odpoví na více než 37 milionů příchozích telefonátů. Byla založena v roce 1963 v Paříži jako první asistenční společnost na světě. Dnes působí Europ Assistance Group celosvětově. Svým více než 300 milionům privátním či korporátním zákazníkům přináší řešení pro jejich urgentní i běžné potřeby ve čtyřech hlavních oblastech asistenčních služeb: AUTOMOBILY, ZDRAVÍ, CESTOVÁNÍ, DOMÁCNOST & RODINA.